ما۲۴نفر

(تارنمای دانشجویان معارف‌اسلامی و علوم‌سیاسی ۹۱ - دانشگاه امام صادق(علیه‌السلام

ما۲۴نفر

(تارنمای دانشجویان معارف‌اسلامی و علوم‌سیاسی ۹۱ - دانشگاه امام صادق(علیه‌السلام

محفل ۲۴ دانشجوی معارف‌اسلامی و علوم‌سیاسی دانشگاه امام صادق(ع). سعی می‌کنیم آن‌چه خودمان و دیگر دانشجوهای معارف‌اسلامی و علوم‌سیاسی به آن نیاز دارند را منتشر کنیم.
اگر شما هم اطلاعاتی برای انتشار دارید، با ما به اشتراک بگذارید.
منتظر انتقادها و پیشنهادهای شما هستیم.
دوشنبه, ۳۱ خرداد ۱۳۹۵، ۰۹:۳۰ ب.ظ

معرفی کتاب: تجددطلبی و توسعه در ایران معاصر

نویسنده در بخش نخست کتاب، ابتدا توسعه سیاسی و اقتصادی را از آستانه انقلاب مشروطیت تا به امروز ترسیم می‌کند، سپس به چگونگی نفوذ، گسترش و تحول اندیشه تجددطلبی در ایران می‌پردازد. بخش دوم کتاب حاوی مباحثی است درباره توسعه‌نیافتگی که از جمله آن‌ها می‌توان به هزینه‌های معاملاتی و توسعه صنعتی، رابطه بین جمعیت و توسعه، تمرکز سرمایه و شرکت‌های چند ملیتی و توسعه اقتصادی اشاره کرد.

معرفی کوتاه

این کتاب به کاوش در تاریخچه ی اندیشه‌ی تجددطلبی و ترقی‌خواهی در ایران می‌پردازد و پس از طرح محورها و زمینه‌های اصلی مورد توجه و تاکید تجددطلبان اولیه، ضعف و کاستی بینش آنان را در این می‌داند که به ضرورت جذب پیشرفت‌های مادر و فنی غرب اکتفا کردند و از مبانی فکری و ارزشی تمدن جدید غافل ماندند. آنگاه پدیده‌هایی بیراهه رو چون تجددطلبی اقتدارگرایانه و تجددطلبی آمیخته با رجعت‌گرایی بررسی و نقد می‌شوند.

بخش دوم به نقد برخی از نظریه‌های رایج مربوط به توسعه می‌پردازد و نشان می‌دهد علت اصلی توسعه نیافتگی را نباید چنان که متداول است در عواملی چون کمبود سرمایه یا وابستگی به خارج یا افزونی جمعیت یا گرایش سرمایه به تمرکز و انحصار یا عملکرد شرکت‌های چندملیتی جست. عاملی که بیشترین نقش را در کند کردن آهنگ توسعه‌ی اقتصادی و صنعتی دارد، ساختار نهادی جامعه است و اصلاحات نهادی از جمله تعریف و تضمین حقوق فردی، ایجاد و تحکیم حکومت قانون، پذیرفتن ارزش‌های رقابتی و حقوق مالکیت در جامعه، نقشی تعیین‌کننده در نیل به توسعه ی اقتصادی دارد.

دریافت مقدمه کتاب
حجم: 538 کیلوبایت

*چاپ سوم این کتاب در سال ۹ در توسط انتشارات مرکز با قیمت ,تومان منتشر شده است.

مطالب مرتبط:

معرفی کتاب: مدرنیته سیاسی

معرفی کتاب: سنت و مدرنیته؛ ریشه یابی علل ناکامی اصلاحات و نوسازی سیاسی در ایران عصر قاجار

نظرات (۰)

هيچ نظري هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی